bellapension

Pensionär mitt på Söder, hur kul är det? Rätt kul faktiskt.

Till landet.

Publicerad 2007-08-31 11:19:56 i Allmänt,

Hade lite att diska upp efter den lilla festen.         Före     Efter

 Nu ska jag gå en vända med gåstavarna. I eftermiddag åker vi till landet, så nästa gång jag skriver här blir på söndag.  Jag förstår inte hur jag hann jobba också "förr i världen".

Muntra Fruarna. Innan.

Publicerad 2007-08-30 17:48:55 i Allmänt,

I dag har jag varit duktig och gått med gåstavarna i nästan en halvtimme. Vid mitt 3-fika i Söderhallarna tog jag bara en liten minimandelskorpa. Nu har jag dukat och det mesta är förberett inför kvällens övningar.

Före

Lugna dagen.

Publicerad 2007-08-29 09:37:03 i Allmänt,

I dag ska jag göra så lite som möjligt. Vitsen med att vara "p" är att få sova hur länge som helst. Det bästa är när man vaknar 8.10 utan att ha några elever. Fast visst, jag saknar dem också. Allting har minst två sidor. Jag ska i alla fall gå en liten vända med mina nya gåstavar. Sen är det ju friidrott. Höjdhopp med Holm. Det får jag bara inte missa. Så måste jag städa undan det värsta för i morgon kommer "Muntra Fruarna" hit. Vi ären liten grupp damer (tjejer) som har träffats en gång i månaden i närmare 20 år. Vi har alltid så roligt. Oj vad mycket jag fick att göra nu. Bäst att sätta fart.

Hösten är här?

Publicerad 2007-08-28 15:00:15 i Allmänt,

Nu blåser det och småregnar. Fy. Men det hindrar inte mig från att gå ut en sväng i trendiga Sofo. Först en stilla fika på LISAS CAFE. Hon bakar allt bröd själv och det är jättegott. Billigt också. Se bara vilka läckerheter hon frestar med.
  Vi tittade in i alla trendiga och roliga affärer.

 Mums på LISAS.

Vi hittade ett brasilianskt kulturcaf'e som vi förstås besökte.  kulturkul

Det är jobbigt att vara pensionär. Ni ska vara glada som har ett jobb att vila er på. Vänta bara...

Bilder igen!

Publicerad 2007-08-27 15:59:16 i Allmänt,

Jag var först och fikade på Söderhallarna med min dotter. Hon hade en ledig dag. Sedan promenerade vi (utan krycka) till Skanstull. På väg dit köpte jag en kortläsare så nu fungerar det med bilder igen Hurra!

Fest på fest.

Publicerad 2007-08-26 20:59:23 i Allmänt,

Först gårdsfesten och sedan ut till landet på lördag morgon. Där var det allsång vid kiosken. Vi var c:a 20 tappra som sjöng och sjöng. Det finns bilder om bara kameran blir lagad. Precis som på Skansen var det gästuppträdanden. En man berättade historier om och av Albert Engström. Två små flickor sjöng några sånger. De var mycket bra. Vi hade en bra orkester som kompade oss. Plötsligt kom ett gäng tjejer utklädda till roslagsbönder. Det var en möhippa och vi, hela publiken, sjöng en nyskriven sång för den blivande bruden.
På kvällen var det fest igen. Födelsedagsfest den här gången. Gott och trevligt. En gäst underhöll med dragspel.
Söndagen ägnades åt hemfärd och "Klyftan".

Gårdsfest.

Publicerad 2007-08-24 23:45:19 i Allmänt,

Gårdsfesten var lyckad och vi fick italiensk buffé med kaffe och tiramisu. Mumsigt. Tyvärr verkar min kamera pajat så jag kan inte föra över några bilder till datorn. God natt. I morgon bitti åker vi till landet.

Pensionärer kan...hoppas jag.

Publicerad 2007-08-24 15:48:26 i Allmänt,

I går kväll överträffade jag mig själv. Jag sökte och bokade en 4-dagars resa till Lissabon i oktober. Då är vi båda pensionärer och kan göra som vi vill. På ett annat ställe på nätet bokade jag hotell. Var inte det djärvt så säg. Nu har jag bara mina utskrivna papper (ingen biljett) och dem ska jag förlita mig på. Ärligt talat så känns det lite läskigt. Det ska bli så härligt och kul att åka till Lissabon, min älsklingsstad näst efter London.
  i dag har jag bara gått fram och tillbaka till Ringen, där jag förstås tog en fikapaus. Hoppas att det inte regnar i kväll för då har vi gårdsfest. "Huset" bjuder. Det brukar vara hur trevligt som helst. Rapport kommer.

Gåstavar

Publicerad 2007-08-23 17:24:23 i Allmänt,

Jag fick låna ett par gåstavar av en vän, eftersom den undersköna, trevliga läkaren tyckte att det skulle vara bra för mig. Gick runt kvarteren i 15-20 minuter på förmiddagen. Jag kunde gå utan att stanna en enda gång (det brukar göra ont i spikarna annars). Träffade min dotter Annika, som var ledig i dag, och vi gjorde en utflykt till Kungsholmen. Där tog vi en paus och fikade på Stockholms äldsta fik "FIX".
 
Här njuter vi av de härliga avgaserna.

Sedan bar det av till Åhlens där det fanns kläder till nedsatt pris. Det passar en pensionär. Efter det var det dags att inhandla egna gåstavar. Oj vad spänstig jag kommer att bli. Eller hur??

Sorgedikt

Publicerad 2007-08-22 11:19:26 i Allmänt,

Det faller stora droppar på min balkong.
Då finns ingen glädje
då finns ingen sång.
Vad ska jag göra hela dagen lång?
Kan inte bara sitta
här ini min kokong.

Tjoho, nu vet jag. jag håller ju på att läsa Stieg Larssons sista bok.
Dagen är räddad och kl 17.00 träffar jag mina glada kamrater.

Jippie, det var O K

Publicerad 2007-08-21 16:39:24 i Allmänt,

Nu är jag hemma efter mitt sjukhusbesök. Det var FANTASTISKT bra, enligt den unga undersköna läkaren. Han föreslog att jag skulle börja gå stavgång. Hm, kanske jag gör det. På väg hem gick jag till Åhlens och tittade runt samt tog en snabbfika. Det var härligt att trängas lite med folk igen. Trångt på tunnelbanan också. Nu är jag glad och pigg och känner att jag lever. Jippie!!

Tankar om i morgon

Publicerad 2007-08-20 20:25:08 i Allmänt,

I morgon ska jag äntligen på återbesök på S:t Göran. Skulle varit där i mars men...de hade glömt bort mig. Nu ska jag först till röntgen , men jag får gå på "drop in" för de hade även glömt att ge mig en tid!! Vad ska man tro? Hoppas att jag får min sjukgymnastik 6 månader för sent. Det ska nog gå bra ändå. I värsta fall får jag väl halta vidare. Tur att jag har hoppat mitt bungyjump för nu skulle jag inte våga. Jag litar inte på S:t Görans skruvar, de kanske rostar sönder.

Ledigheten svävar över mig.

Publicerad 2007-08-20 12:16:29 i Allmänt,

Nu är det på riktigt. Jag gick ut till Söderhallarna just när det arbetande folket började sin lunch. Då slog jag mig ned med en stor kopp kaffe och en liten kaka och bara tittade och njöt. Köpte hem en sallad och en tidning.

En lugn söndag.

Publicerad 2007-08-19 20:54:16 i Allmänt,

Sov ut länge. Man är ju ingen ungdom längre trots att man uppträder så ibland. Tog en liten promenad med mannen på ena sidan och kryckan på den andra. Det gick som smort runt Medis och hem igen. 3-fika på balkongen i solen.  Åt middag på en närliggande kinesisk restaurant. Maten var god men det blev ändå en kulturkrock. Ur högtalarna strömmade vanlig västerländsk "hissmusik". Helt fel alltså. I kväll måste jag se ett missat avsnitt av "24". Den serien är hur spännande som helst men den slutar efter midnatt. Just det, jag ska inte upp och åka till jobbet. Jag är PENSIONÄR!

Fångad på fortet

Publicerad 2007-08-18 22:46:05 i Allmänt,

I dag har jag varit i Vaxholm och blivit fångad på fortet. Det betyder att vårt lag blev absolut sist men vi hade roligt ändå. Vem har sagt att man måste vinna?  Jättefin resa genom skärgården och god mat.

Den första dagen som "riktig" pensionär.

Publicerad 2007-08-17 17:30:52 i Allmänt,

Ja nu är alla andra på jobbet. Själv sov jag ganska länge. Tog en lång, härlig frukost med tidningsläsning. Mötte min dotter (som har sin sista semesterdag i dag) och tog en fika på Söderhallarna. Gick till Götgatsbacken och tittade på kläder hos Gudrun Sjöden. Det finns mycket snyggt i år såg jag. Jag trodde stan skulle vimla av gamlingar men alla åldrar var ute och flanerade. Fick min första pension och det var inte kul. Hoppas det kommer ännu ett pensionsbesked. Jag vet ju inte riktigt hur mycket jag kommer att få. Känner mig nöjd med livet just nu.image2

Sista dagen på ferien.

Publicerad 2007-08-16 15:40:48 i Allmänt,

Nu förbereder mina före detta arbetskamrater sig för en ny jobbig, rolig termin med nya och gamla pigga elever. Men jag då. Vad ska jag göra? Nu börjar mitt nya liv som pensionär. Hur kommer jag attklara det? Helst vill man ju bara resa, softa, fika ute på stan när alla andra jobbar. Man kan ju också gå ut och handla när det är som mest folk bara för att leta i plånboken efter exakt rätt summa. Och då menar jag leta sakta! Alltid retar det någon. Kanske ska jag se på actionfilmer mycket sent med ljudet rätt så högt på. nej det blir nog lugnt och ganska tråkigt innan jag hittar ett nytt sätt att leva. Jag saknar redan skolan.

Om

Min profilbild

Bella

Pensionär som bor mitt på Söder. Har varit lärare i 37 år. Lantställe i Roslagen. Dotter och två barnbarn bor också på Söder. Gift sen 1994 med en praktisk och händig man.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela